Sunday, August 24, 2008

Tahniah Skuad Hijau Kuning!!!!

-lagu keramat penuh semangat!!!..-ihsan hanif

Skuad KEDAH mencipta satu lembaran sejarah dalam arena bolasepak tempatan apabila mencipta "Double Treble". Ini bermakna Kedah telah berjaya merangkul enam piala dalam masa dua tahun. Kedah melengkapkan misi menyapu bersih kesemua kejohanan utama negara apabila menewaskan Selangor 3-2 dalam aksi Final Piala Malaysia sebentar tadi.


Biarpun ketinggalan hasil jaringan Frank Seator pada minit 18 namun Kedah bangkit dengan tiga gol menerusi Marlon Alex James, Nelson San Martin dan Fadly Baharom pada minit ke 31,32 dan 37. Selangor hanya mampu membalas satu gol lagi menerusi Safee Sali pada minit ke-77.


Disaksikan oleh kira-kira 60 000 penonton, ternyata penyokong Kedah lebih mendominasi dengan kehadiran seramai 40 000 orang berbanding penyokong Selangor yang dianggarkan 20 000 orang. < lagi >

P/S: sebagai anak jati negeri kedah, dinaluzriq berbangga dengan kebangkitan kembali hijau kuning dlm arena bola sepak... cayalah..! (tak sia-sia tunggu sampai habis-hmm tp selang-seli dgn tukar chanel lain sama..:) )

No comments: