Friday, November 12, 2010

3 sebab kenapa blog saya ini sunyi sepi..


Assalamualaikum wbt buat pembaca blog atau rakan-rakan yang membaca. Saya tidak pasti tulisan atau cerita saya ini sentiasa diikuti atau hanya secara kebetulan (berdasarkan rating-kadang-kadang tak sampai sepuluh pun..hehe). Adakah mereka diluar sana yang setia menanti posting terbaru dari saya? Kahkahkah..pastinya tidak saya rasa. Saya bukan seorang selebriti atau mereka yang terkenal..Hanya berkongsi dengan rakan-rakan atau mereka yang mengenali..

Lama sungguh saya tidak mencoretkan sesuatu di blog ini. Hmm..Entahlah, saya sebenarnya menjadi serba salah. Banyak benda dan perkara yang perlu dilakukan dan banyak juga perkara yang ingin dicoretkan. Kadang-kadang apabila mood ingin menulis di blog datang, tetapi ada kerja serta urusan lain yang perlu didahulukan, maka, blog terpaksa dianaktirikan.

Perasaan serba salah itu datang juga disebabkan masa yang begitu singkat dirasakan. Masa perlu diperuntukan untuk perkara yang lebih memerlukan saya untuk memberi fokus kepadanya.

Secara ringkasnya sebab utama blog ini sunyi adalah disebabkan:

1) Amanah Lama dan Baru

Saya baru berpindah dari Pusat Asasi UIAM PJ ke UIAM Gombak. Sebelum ini, amanah saya sebagai fellow Mahallah Zainab al-Jahsy untuk satu semester, Chief Fasilitator untuk Fardhu Ain, serta Asst. Course Coordinator for Sciences Programme.

Oktober 2010 adalah bulan terakhir saya berkhidmat di Matrik UIAM. Amanah baru pula sebagai Asst. Coordinator / Chairperson untuk Language Enhancement Program (Quranic Language) di Celpad Gombak. Saya bertanggungjawab untuk merangka program atau aktiviti pelajar untuk Bahasa Arab di Celpad, UIAM Gombak. Mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan saya disini.

2) Buku Sulung

InsyaAllah impian serta cita-cita saya untuk menjadi seorang penulis akan terealisasi tidak lama lagi. InsyaAllah akan saya maklumkan didalam blog ini. Itulah antara sebabnya masa untuk menulis diblog terpaksa diabaikan.

3) Mood dan Masa

Apa yang boleh saya ringkaskan, sekalipun mood datang, tetapi masa singkat yang ada terpaksa saya gunakan untuk aktiviti lain. Selalu juga terfikir, bestnya kalau ada ipod / gadget canggih yang boleh saya ‘link’kan terus apa yang ingin katakan walaupun ketika sedang menunggu suami. Tetapi apakan daya.. Perlu menjadi orang kaya lah jawabnya.. Hmm bersyukur dengan handphone yang ada. Walau hanya boleh menelefon dan bermesej sahaja. Hahaha…

Sehingga bertemu lagi…Salam dari saya.. :)

2 comments:

Mardhihah said...

tengah tuggu la ni kemunculan dinaluzriq..hehe

Ummu Auni Afif said...

Tahniah Mar! mudah-mudahan ini akan menjadi stepping stone untuk mar mencapai phd kelak. oh ya, terbitkan buku dengan telaga biru ke :)..nanti dah keluar, beritahulah...boleh akak beli